Cum functioneaza masina de frezare?

O masina de frezare poate taia metal, lemn sau plastic, avand unelte de taiat asemenea  masinilor de tocat, care sunt proiectate special pentru curatare. In plus, acest dispozitiv mai are incorporate si alte materiale pentru finisare si foraj. Capul poate fi inclinat pentru unghiul de taiere si pentru gaurire, si se poate roti – pentru pozitionarea piesei. Masinile de acest fel sunt dispozitive multifunctionale si aproape indispensabile in orice atelier. Pentru un atelier specializat in taiat masina de rindeluit este un lucru necesar.

Procesul de frezare

Procesul de frezare incepe cu o piesa de metal, solida. Din acest bloc de metal, solid, se poate face orice tip de piesa simpla sau pentru echipament. Dispozitivul de taiere taie efectiv portiuni mici ale piesei componente, pana cand se realizeaza produsul final. Se foloseste un cutit foarte puternic, asemanator cu un burghiu de foraj. O varietate de tipuri de astfel de cutite pot fi utilizate pentru o multitudine de scopuri, iar fiecare dintre ele are un tip diferit de taiere.

Orizontal sau vertical

Pentru frezare, exista doua tipuri de masini, orizontale si verticale. Acestea se refera la pozitia piesei de taiat. In cazul masinilor verticale, marginea de taiere este indreptata in jos, mentinand, in acelasi timp, materialul intr-o rola de filare. Intr-o masina orizontala, lama de taiere se extinde in exterior. La ambele masini, lama de taiere se poate misca in sus si in jos, printre piesele de modelare. Exista doua tipuri de masini pentru frezare verticala: cu turela (dispozitiv care se poate roti un jurul unui ax) si cu banda fixa.  O masina de frezat cu turela poate taia multe obiecte diferite si poate sa opereze, deplasandu-se in jurul lamei de taiere, in toate directiile. Masinile de rindeluit este utilizata pentru taiarea si finisarea lemnului, astfel incat sa poate fi folosit ca produs finit.

Lubrifianti

O masina de frezat nu ar putea sa functioneze fara lubrifianti, intrucat acestia ajuta la mentinerea lamei reci. Lama din otel genereaza foarte multa caldura si poate roti dispozitivul de taiere cu viteza mare. Masina de frezare are un sistem de lubrifiere care pompeaza lubrifiant peste suprafetele metalice si restul pieselor. Lichidul este pompat prin eliminarea jetoanelor din metal in exces.

Masina de frazare verticala este cea mai populara si utilizata in atelierele din intreaga lume. Un site de unde puteti gasi astfel de echipamente este masiniunelte.store.ro. Multe dintre caracteristicile de siguranta si confort sunt integrate in acest tip de masinarie, atat pentru a proteja operatorul, cat si pentru a-l ajuta sa taie si sa perforeze metale de toate tipurile, intr-o maniera rapida si eficienta.

Leave a Reply