Istoria incaltarilor din piele

Pielea este un material care a fost utilizat din cele mai vechi timpuri atat la realizarea hainelor si incaltarilor, dar si la arme, corturi si obiecte ornamentale. Nici acum lucrurile nu sunt foarte diferite, deoarece utilizam in continuare pielea pentru a face obiecte de imbracaminte, incaltaminte, dar si mobilier, bijuterii, posete, genti si altele.
Chiar daca utilizam pielea pentru aproximativ aceleasi scopuri ca acum cateva mii de ani, modul de procesare s-a schimbat destul de mult, tabacirea devenind mai usoara, iar pietele de acum asigura calitatea superioara a produsului finit.

Daca la inceputuri pielea se utiliza exact asa cum era jupuita de pe animal, in timp oamenii si-au dat seama ca aceasta nu este cea mai buna solutie. Asta pentru ca, nefiind tabacita pielea, fie se usca foarte tare si crapa in contact cu lumina soarelui si caldura, fie putrezea atunci cand umiditatea era excesiva. Dupa aceasta prima etapa oamenii au inceput sa caute metode prin care sa faca pielea sa fie mai rezistenta in fata intemperiilor, iar dupa multe incercari, mai mult sau mai putin reusite s-a ajuns la ceea ce astazi cunoastem ca proces de tabacire.

Dupa ce acest proces este finalizat pielea poate fi utilizata pentru realizarea multor tipuri de produse, printre acestea numarandu-se si incaltamintea. Aceasta este, de regula, superioara din punct de vedere al calitatii in comparatie cu modelele similare realizate din materiale sintetice. Dar si pretul este ceva mai crescut atunci cand este vorba despre incaltamintea din piele, dar acest lucru este explicat de materialul folosit in realizarea acesteia si despre calitatile sale.

Incaltamintea realizata din piele este mai rezistenta decat cea care este facuta din materiale sintetice. Asadar, daca va doriti o pereche de pantofi, sandale, cizme, adidasi sau botine care sa reziste pentru o perioada mai lunga de timp ar fi indicat sa va indreptati atentia spre rafturile magazinelor fizice sau online care comercializeaza incaltaminte din piele.

Chiar daca uneori suntem cu totii tentati sa dam ceva mai putini bani pe o pereche de incaltari, trebuie sa ne gandim, inainte de asta, mai mult la calitatea produsului, decat la pretul sau. Asta pentru ca in cazul in care ne vom achizitiona incaltaminte ieftina riscam ca acel produs sa se deterioreze in foarte scurt timp. De exemplu, daca ne dorim adidasi pentru alergat avem nevoie de incaltari de calitate, astfel acestea se vor deteriora rapid. Lucru ce ne va face sa cumparam o noua pereche si vom continua asa daca vom face aceeasi alegere de fiecare data. Iar astfel, vom ajunge sa cheltuim mai multi bani decat am fi dat daca achizitionam incaltamintea din piele de prima data.

Prin urmare, atunci cand ne cumparam incaltaminte si nu numai, este bine sa ne gandim intai la calitate, iar pielea este cea care ofera aceasta caracteristica produselor realizate din acest material. Istoria ne arata ca din cele mai vechi timpurim, am utilizat acest material pentru o multitudine de obiecte si inca o facem. Aceasta continuitate a fost asigurata de faptul ca pielea este un material cu o mare rezistenta, iar obiectele realizate din aceasta au o viata mai lunga, lucru ce duce la economisirea banilor care ar fi fost dati de schimbarea sistematica a acelor produse.

Leave a Reply