Proiectarea caselor mici – un trend

Din grandomanie, sunt multe persoane care isi doresc o casa mare, fara sa tina cont de sirul de dezavantaje ale unei astfel de constructii. In ultima perioada, poate si datorita crizei financiare, trendul a inceput sa fie, considerabil, in favoarea proiectarii si construirii de case mici. Casele mici vor deveni un fel de case ale viitorului, datorita pretului destul de accesibil, materialelor putine, posibilitatii amplasarii in locuri mici dar pozitionate in zone de vis. Pe langa aceste aspecte, tineti cont de faptul ca o casa mica este o casa a carei intretinere nu va va diminua in mod considerabil venitul familiei, deoarece se incalzeste si se raceste repede (consum redus de lemne sau gaze si de energie electrica), este o casa rezistenta si usor de intretinut.

Proiectantii unor asemenea constructii trebuie sa tina cont de faptul ca o casa sau un apartament mic nu trebuie sa fie lipsit de confort. In momentul proiectarii unei astfel de case, tineti cont de faptul ca o gestionare inteligenta si eficienta a unei suprafete mici, va avea drept rezultat o casa mica care pare cat un palat. Scepticii cu privire la acest tip de constructii sustin ca acestea ar fi un fel de ”cutii de chibrituri” lipsite de  spatiu si in care toata lumea sta inghesuita.

Deci, ca o concluzie in ceea ce priveste proiectarea unei case mici, trebuie sa eliminati orice detaliu lipsit de importanta, tineti cont de confortul de care aveti nevoie si folositi cu mare eficienta fiecare coltisor al constructiei. Pretul acestor constructii este undeva in jurul a 35 de mii de euro plus costul terenului si utilitatilor, iar materialele folosite sunt rigips, lemn si polistiren. Acest tip de case intra in categoria proiectelor ieftine, deoarece pretul lor este aproape la jumatatea pretului unei case din caramida, BCA sau beton cu aceeasi suprafata locuibila. De obicei, proiectarea unei case mici si economice se face fara etaj sau, in unele cazuri, cu un singur etaj.

Un ultim aspect de care trebuie sa tineti cont in momentul proiectarii unei case mici si economice este faptul ca acest lucru nu inseamna materiale ieftine si aspect urat.

Leave a Reply