Uleiul din samburi de struguri – benefic pentru piele, gene si multe altele

Uleiul din samburi de struguri este un ulei nutritiv, care poate fi gasit in magazinele de specialitate, dar si in alimentele sanatoase. Acesta este situat, de obicei, langa uleiul de masline. Uleiul vegetal, care este extras din mai multe tipuri de struguri de vin, are un punct de fum relativ ridicat si, prin urmare, poate fi utilizat pentru a gati alimente la temperaturi medii. Uleiul din samburi de struguri poate fi folosit pe piele, ca o crema sau ca balsam pentru par si scalp. Uleiul ofera nenumarate beneficii pentru piele.

Bogat in antioxidanti

Unul dintre beneficiile extractului din samburi de struguri este ca acesta are un continut ridicat de antioxidanti. Potrivit dieteticianului intitulat Mindy Weisel, in cartea sa “Colorfully Slim”, datorita acestei caracteristici, uleiul din seminte de struguri poate contribui la combaterea radicalilor liberi din mediu, care pot dauna pielii. Weisel recomanda aplicarea uleiului pe fata, dar si pe picioare, brate, maini si picioare.

Reduce reactiile alergice

Uleiul din samburi de struguri reduce, de asemenea, reactiile alergice cutanate. In cartea “The Complete Idiot’s Guide to Making Natural Soaps”, fabricantul sapunurilor, Sally W. Trew, spune ca flavonoidele prezente in acest ulei pot ajuta la combaterea problemelor legate de piele – eczeme sau psoriazis – si, totodata, la inhibarea reactiilor alergice. De asemenea, uleiul patrunde foarte usor si repede  in piele, nu are practic niciun miros si, in mod obisnuit, nu irita pielea.

Un demachiant excelent pentru ochi

In cartea “Perfection Ten!”, esteticianul Kate Somerville recomanda folosirea uleiului din samburi de struguri pentru indepartarea machiajului ochilor. Acest lucru se datoreaza capacitatii uleiului de a sterge pana si cel mai rezistent machiaj si, in acelasi timp, de a hidrata zona ochilor. Somerville este, de asemenea, de parere ca uleiul ajuta cresterea genelor. Le face mai rezistente, mai puternice. Nu utilizati in exces, deoarece o cantitate mica este suficienta pentru a obtine efecte pozitive pe termen lung.

Protejeaza colagenul

Un alt mod in care uleiul din samburi de struguri este benefic pentru piele este faptul ca protejeaza colagenul natural, conform spuselor expertului in ingrijirea pielii – Michelle Eby – in cartea sa “Return to Beautiful Skin”. Colagenul se afla in proteina structurala a tesuturilor si este esential pentru o piele sanatoasa. Pe langa contribuirea la protejarea colagenului, uleiul din samburi de struguri mai ajuta si la imbunatatirea elastinei si la producerea acidului hialuronic.

Leave a Reply